Anasayfa > GündemSpor  >  Ekrem Can’ı kaybettik

Ekrem Can’ı kaybettik


Kocaelispor yönetim kurulu üyesi, Teknik As Başkan, Merke İnşaat şirketinin sahibi 48 yaşındaki Ekrem Can bir süredir zatürre teşhisi ile tedavi gördüğü hastanede yaşama veda etti.


Ekrem Can, Gebze’de bulunan Anadolu Sağlık Merkezi’ne kaldırılan iş insanı, evli ve 2 çocuk babası Ekrem Can önceki gün sabah saatlerinde hastanede yaşamını yitirdi. Kentin sevilen isimlerinden olan Ekrem Can’ın vefatını Kocaelispor Yöneticisi Veli Başkurt sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. Başkurt, “Kocaelispor yönetim kurulu üyemiz arkadaşımız dostumuz Ekrem Can vefat etmiştir.” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KOYUN’LA NİJERYA’YA GİTMİŞTİ

Ekrem Can, Kocaelispor Başkanı Engin Koyun ile birlikte kasım ayı sonunda Nijerya’ya giderek futbol akademilerini ziyaret etmişti. Ekrem Can’ın, Nijerya’dan döndükten sonra sürekli vücudunda kırgınlık hissettiği, mevsimsel kırgınlık olduğunu düşündüğü, hastalığının ilerleyerek zatürreye dönüştüğü öğrenildi.

CAN SARIHUMMA’YA MI YAKALANDI?

Kocaelispor’un önceki gün vefat eden yöneticisi Ekrem Can’ın Nijerya seyahatinden sonra hastalanması ve belirti göstermesi Can’ın burada Afrika ülkelerinde sık yaşanan bulaşıcı bir hastalığa mı yakalandığı sorusunu beraberinde getirdi. Görüşlerini aldığımız bazı sağlık uzmanları, Son yıllarda Afrika kıtasına yapılan uluslararası seyahatler sırasında sıtma, schistosomiasis, trypanosomiasis (Afrika Uyku Hastalığı), onchocerciasis, lenfatik filariasis ve leishmaniasis gibi paraziter hastalıkların bulaşıcı olduğunu Afrika ülkelerinde sineklerden bulaşan sıtma salgını olduğunu bu ülkelere seyahat edenlerin sıtmaya karşı bağışıklığı olmadığı için büyük tehdik altında oldukları, gitmeden sarıhumma aşısı yaptırılması gerektiğini aşı yapılmaması halinde bu hastalığın ölümcül vakalara yol açabileceğini belirttiler.


Sıradaki Habere Kaydır