Eray Şamdan altınla başladı!
Türkiye’nin gururu, Darıca Eğitim ve Spor Kulübü’nün karatede Olimpiyat ikincisi başarılı sporcusu Eray Şamdan, 2024 yılının ilk önemli organizasyonu olan Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Karate 1 Premier Lig’de 2024’ün ilk altın madalyasını kazandı.
Paris’te 60 ülkeden 382 sporcunun katıldığı lige Türkiye 10 kadın, 11 erkek toplamda 21 sporcu ile katıldı. Teknik Direktörlüğünü Adnan Şamdan’ın yaptığı milli takım kafilesinde sporcumuz Eray Şamdan 60 kg Kumite’de bir diğer milli sporcumuz Burak Özdemir ile birlikte müsabakalara çıktı.
60 KG’DA FİNAL OYNADI
26-28 Ocak 2024 tarihleri arasında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Karate 1 Premier Lig müsabakalarında tatemiye çıkan milli sporcumuz Eray Şamdan, erkekler kumite 60 kiloda finale yükseldi. Finalde rakibini yenen Milli sporcumuz birinci oldu. Daha önce Avrupa, Dünya ve Olimpiyatlarda madalyalar kazanan Eray Şamdan, “Çok şükür 2024’e şampiyonlukla başladık. Başarımda emeği geçen ve destekleyen herkese çok teşekkür ederim” dedi. Preimer Lig Paris’te altın madalyaya uzanan Milli Sporcumuz Eray Şamdan’ın yanı sıra, erkekler kumite -75 kiloda Enes Bulut gümüş ve ferdi katada Ali Sofuoğlu bronz madalyanın sahibi oldu.
