Gebze’nin tarihi günü!
5 yıl aradan sonra Profesyonel Lige yükselmek için tarihi fırsat
**BAL Ligi’nde mücadele eden temsilcimiz Gebzespor, Pazar günü Eskişehir’de tarihi final maçına çıkacak. Altınova karşısında alınacak bir galibiyet, Mor Menekşeleri 5 yıl aradan sonra tekrar Profesyonel liglere taşıyacak. Haydi Gebze, Final maçında takımını yalnız bırakma. Pazar günü Gebze için tarihi bir gün yaşanacak. Gebze Bölgesinin en büyük ortak değeri Gebzespor, 5 yıl aradan yeniden Profesyonel liglere çıkmak için tarihi bir maça çıkacak. Mor Menekşeler, Pazar günü saat 15.00’de Yeni Eskişehir Stadı’nda oynanacak karşılaşma da Yalova temsilcisi Altınova ile karşılaşacak. Mor Menekşe, zorlu mücadeleden galip ayrıldığı takdirde önümüzdeki sezon TFF 3.Lig’de mücadele etme hakkı kazanacak. Mor Menekşeler sahadan mağlup ayrılması durumunda ise son şans olarak Kütahyaspor-Alibeyköyspor maçının mağlubuyla 3.Lig’e yükselme maçı oynayacak. Ancak, işimize şansa bırakmak istemiyor ve Altınova’dan zaferle dönmek istiyoruz.
GEBZESPOR’A TAM DESTEK
Final maçı öncesi Gebze’de adeta seferberlik ilan edildi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Menekşeye olan desteğini göstermek için 100 otobüs kaldırıyor. Her mahalleden vatandaşların ulaşımları için otobüsler Eskişehir’e hareket edecek. Taraftar derneklerinin ve Kulüp organizasyonuyla Gebzeliler 300 Otobüsle final maçına çıkarma yapacak. Bununla birlikte Gebzespor’un bugünkü durumunun temellerini atan efsane Başkan İlker Çakır da tüm bilet paralarını karşılayarak bir kez daha desteğini gösterdi. 10 binden fazla taraftarın gitmesi beklenen maça Kulüp başkanı Yusuf Öztürk de tüm Gebze, darıca, Dilovası ve Çayırova’yı davet etti.
SAĞDUYUYU ELDEN BIRAKMAYALIM
Öte yandan Perşembe Akşamı oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası maçında yaşanan saha olayları, sağduyuyu elden bırakmamamız gerçeğini de gözler önüne serdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in başından yaralanması sonucu tatil edilen maç. Sonrası, TFF’nin bütün maçlara teyakkuz halinde hazırlandığı biliniyor. Bu nedenle seyircilerimizin olası provokasyonlara kapılmaması ve tepkilerini şiddete dönüştürmeden vermesi gerekiyor. Aksi takdirde yaşanacak olayların temsilcimize mal edilmesi durumunda önümüzdeki maçlara yansıyacağı unutulmamalı. Gergin bir ortamda hepimize görev düştüğü unutulmamalı. Zorlu maç öncesi tüm ayrıntılar Gazetemizin Spor Sayfalarında. Evren KIZILTAŞ