Anasayfa > Spor  >  Oğuz Alper Öktem, Binicilik Milli Takımı ile Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek

Oğuz Alper Öktem, Binicilik Milli Takımı ile Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek



Oğuz Alper Öktem, Binicilik Milli Takımı Kadrosunda: Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi Temsil Edecek

Kemer Country Club sporcusu Oğuz Alper Öktem, 18-20 Eylül 2026 tarihlerinde Romanya’nın Buftea kentinde düzenlenecek olan Balkan Şampiyonası 120 KM Atlı Dayanıklılık Yarışması için Binicilik Milli Takımı kadrosuna dahil edildi. Öktem, ay-yıldızlı formayla ilk kez Türkiye’yi uluslararası bir arenada temsil etme heyecanı yaşayacak.

OĞUZ ALPER ÖKTEM MİLLİ FORMAYI GİYECEK

Binicilik sporunun yetenekli isimlerinden Oğuz Alper Öktem, Romanya’nın Buftea şehrinde gerçekleşecek olan önemli organizasyonda “Irene PY” isimli atıyla birlikte Türkiye adına yarışacak. Bu şampiyona, Öktem’in milli forma ile ülkemizi temsil edeceği ilk resmi etkinlik olma özelliğini taşıyor.

BALKAN ŞAMPİYONASI’NIN ZORLU PARKURU

Atlı dayanıklılık sporlarının prestijli organizasyonlarından biri olan Balkan Şampiyonası, sporcuları ve atları 120 kilometrelik zorlu bir parkurda sınayacak. Yaklaşık 10 saat sürmesi beklenen bu mücadelede, binici ile atın dayanıklılığı, uyumu ve yarış boyunca sergileyecekleri tempo, zafere ulaşmada kritik bir rol oynayacak. Parkurun doğası gereği hem fiziksel hem de mental direncin yüksek olması bekleniyor.

“AY-YILDIZLI FORMAYLA TEMSİL ETMENİN GURURU BAMBAŞKA”

Milli takıma seçilmesiyle ilgili duygularını dile getiren Oğuz Alper Öktem, “Balkan Şampiyonası’nda Binicilik Milli Takımı adına ülkemi temsil edeceğim. Ay-yıldızlı formayla ülkemi temsil etmenin gururu bambaşka. Rahmetli babam görseydi gurur duyar, hiç şaşırmazdı. Ay-yıldız sevgisini ve vazgeçmemeyi bana o öğretmişti. Memleketimi de babamı da onurlandıracağım” ifadelerini kullandı. Öktem’in bu sözleri, hem milli takıma olan bağlılığını hem de kişisel motivasyonunu gözler önüne serdi.


Sıradaki Habere Kaydır