Anasayfa > Spor  >  Resmi: Leandro Trossard Beşiktaş’ta! 203. Yabancı Oyuncu Olarak Tarihe Geçti

Resmi: Leandro Trossard Beşiktaş’ta! 203. Yabancı Oyuncu Olarak Tarihe Geçti



Beşiktaş, yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal’den Belçikalı futbolcu Leandro Trossard’ı kadrosuna kattı. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamaya göre Trossard ile 3+1 yıllık sözleşme imzalandı. Bu transferle birlikte Leandro Trossard, Beşiktaş tarihindeki 203. yabancı futbolcu unvanını elde etti. Kulüp, bugüne kadar 58 farklı ülkeden toplam 202 futbolcuyu renklerine bağlamıştı.

KARİYER YOLCULUĞUNA GENK’TE BAŞLADI

Profesyonel futbol kariyerine 2010-2011 sezonunda Bocholt VV U21 takımından Genk U19 takımına geçerek başlayan Trossard, 2012-2013 sezonunda Genk A Takımı’na yükseldi. Belçika’da Genk dışında Lommel United, Westerlo ve OH Leuven formalarını da giyen 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu, 2019-2020 sezonunda İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton & Hove Albion’a transfer oldu. Brighton’daki başarılı performansı sonrası dikkatleri üzerine çeken Trossard, 2022-2023 sezonunda Premier Lig’in köklü kulüplerinden Arsenal ile sözleşme imzaladı.

ARSENAL İLE PREMİER LİG VE SÜPER KUPA ZAFERLERİ

Leandro Trossard, Arsenal’in geçtiğimiz sezon 22 yıl aradan sonra elde ettiği Premier Lig şampiyonluğunda önemli rol oynadı. Sezon boyunca 31 maçta görev alan tecrübeli oyuncu, 6 gol ve 6 asistle bu tarihi başarıya katkı sağladı. Ayrıca 2023-2024 sezonunda da Arsenal formasıyla İngiltere Süper Kupa’sını kazanma başarısı gösterdi. Trossard’ın kariyerindeki diğer önemli başarılar arasında Genk ile 2018-2019 Belçika Pro Lig ve 2023 Belçika Kupası şampiyonlukları ile Westerlo forması altında 2013-2014 Belçika 2. Lig şampiyonluğu bulunuyor.

BELÇİKA MİLLİ TAKIMI İLE DÜNYA KUPASI SAHNESİ

2018 yılından bu yana Belçika Milli Takımı formasıyla 57 karşılaşmada (14 gol, 8 asist) görev alan Trossard, 2022 ve 2026 FIFA Dünya Kupası organizasyonlarında toplam 9 maça çıktı. 2022’de Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’nda grup aşamasında 3 maçta forma giyen Trossard, bu turnuvada gol veya asist üretemedi. Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Meksika ortaklığında gerçekleştirilen 2026 FIFA Dünya Kupası’nda ise tecrübeli futbolcu, asist ve golleriyle ön plana çıktı. İspanya’ya 2-1 yenilerek çeyrek finalde veda eden Belçika’nın oynadığı 6 karşılaşmada görev alan Trossard, 2 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

BEŞİKTAŞ’IN İKİNCİ BELÇİKALI FUTBOLCUSU OLDU

Leandro Trossard, Beşiktaş tarihinde forma giyen ikinci Belçikalı futbolcu unvanını da kazandı. Siyah-beyazlıların ilk Belçikalı oyuncusu daha önce kadrosunda yer alan Michy Batshuayi idi.


Sıradaki Habere Kaydır