Spor salonu için ilk adım atıldı


Anadolu İmam Hatip Lisesi kapalı spor salonu yapım işi ihalesi yapıldı.


Spor salonu için ilk adım atıldı

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi kapalı spor salonu yapım işi ihalesi yapıldı. Öğrencilerin spor aktivitelerini rahatça yapabilmelerini sağlayan salonlar, farklı spor dallarında da antrenman yapma imkânı veriyor. Isıtma ve soğutma sistemleri bulunan salonlar her hava durumunda spor yapma olanağı barındırıyor. Kapalı spor salonun inşasının, 345 takvim gün sürmesi planlanıyor. İhaleye 9 firma teklif verdi. En düşük teklifi 2 milyon 612 bin TL ile Yazar Bilişim İnşaat verirken, en yüksek teklifi 3 milyon 137 bin TL ile Gül A.Ş. İnşaat firmaları sundu.

SALON İÇİ ÇALIŞMALAR

Büyükşehir Belediyesi spora ve sporcuya verdiği önem doğrultusunda, Kocaeli’ne spor alanları kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi için spor salonu tam donanımlı özeliğiyle eğitime katılmaya hazırlanıyor.

BASKET VE VOLEYBOL SAHALARI

Bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilecek spor salonu toplam bin 600 metrekare kapalı alana sahip olacak. Salonun zemin katında 28 çarpı 13 metre ebatlarında basketbol sahası, bu saha ile ortak kullanımlı 9 çarpı 13 metre ölçülerinde voleybol sahası yapılacak.