Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde Anlamlı Açılış



Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde Anlamlı Açılış

Gebze Belediyesi’nin Gebze Pelitli Köyü’nde Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılış töreni Gebze protokolü, kurum ve kuruluş temsilcileri, STK’lar ve hayvanseverlerin katılımı ile açıldı. Törene Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler,  Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz,  Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Recep Kaya, MHP İlçe Başkanı Bülent Özdemir, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri katıldılar.  Törende konuşan Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, zor şartlarda hayatta kalmak için uğraş veren sokak hayvanlarımızın böyle bir merkeze ihtiyacı olduğunu belirttiği selamlama konuşmasında,  bu merkeze katkı verenlere teşekkür etti.

GÖNÜL DOSTLARIMIZLA İŞBİRLİĞİMİZ ARTACAK

Gebze Belediyesi’nin Pelitli Köyü Çayıraltı Çeşmederesi Çardakbayırı Mevkii’nde  Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde hizmete açtığı merkezin açılışında konuşan Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “ Belediye olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu verimliliği artıracağız. Bizim gönül dostları ile işbirliğimiz daha da artacak. İmkanlar dönük bu sokak hayvanlarına yardım eden gönüllü dostlarımızı bundan böyle daha da yanımızda göreceğiz, onlarla beraber bu mücadeleyi daha etkin sürdüreceğiz. Burada düşüncesinden işçisine varıncaya kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  İşi yapan müteahhidimize, vaktinden önce bu işi yetiştiren,  4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde bu merkezi açmamızı sağlayan müteahhidimize teşekkür ediyorum. Sağ taraftaki boşluğu da yakın zamanda çok büyük bir mama deposu yapılacak. Burada depolayacağımız mamalarla sokak hayvanlarımıza buradan hizmet vereceğiz” dedi. 

BELEDİYELERİMİZ SOKAKTAKİ CANLARI UNUTMUYOR

Törende bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, “ Belediyelerimiz sadece insan oğluna hizmet etmiyor. Var olan bütün canlılara hizmet ediyor. Bunu son dönemde özellikle pandemi de de yaşadık. O dönemde lokantaların, kafelerin kapalı olduğu dönemde sokaktaki canlarımız yiyecek bulmada zorluk yaşamışlardı. Belediyelerimiz de o dönemde bu canlarımıza büyük destek olmuş, mama dağtımlarını artırmıştı” dedi.