Anasayfa > Genel  >  Vali Aktaş’tan Körfez’deki Köklerden Geleceğe Bilim Şenliği’ne Ziyaret

Vali Aktaş’tan Körfez’deki Köklerden Geleceğe Bilim Şenliği’ne Ziyaret



KOCAELİ VALİSİ AKTAŞ, KÖRFEZ’DEKİ “KÖKLERDEN GELECEĞE BİLİM ŞENLİĞİ”Nİ ZİYARET ETTİ

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında düzenlenen “Köklerden Geleceğe Bilim Şenliği”ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde 17-20 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek olan şenlikte, bilimin kökleri ve geleceği ele alınıyor.

ŞENLİĞİN AMACI VE DÜZENLEME DETAYLARI

Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öncülüğünde hayata geçirilen “Köklerden Geleceğe Bilim Şenliği”, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı tarafından desteklenmektedir. 17-18-19 ve 20 Haziran tarihlerinde, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, öğrencilere ve ziyaretçilere açık olarak bilimi sevdirmeyi hedefliyor. Şenlik, geçmişteki önemli bilim insanlarının tanıtılması ve bu değerlerin günümüz bilimine olan katkılarının aktarılması üzerine odaklanıyor.

VALİ AKTAŞ’IN ZİYARETİNE EŞLİK EDENLER

Vali İlhami Aktaş, Tütünçiftlik Kültür Merkezi’ndeki şenlik alanına gerçekleştirdiği ziyarette, Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt, Proje Yürütücüsü Dr. Işıl Coşkun ve Proje Sorumlusu Uzm. Songül Öztürk tarafından karşılandı. Ziyarete ayrıca ilgili kurum yetkilileri, veliler ve çok sayıda öğrenci de katılım gösterdi.

ÖĞRENCİ PROJELERİNE YOĞUN İLGİ

Şenlik kapsamında kurulan atölyeleri ve stantları tek tek gezen Vali İlhami Aktaş, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin bilime olan ilgilerini ve hazırladıkları projeleri yakından inceleyen Vali Aktaş, özellikle geçmişteki bilim insanlarımızın tanıtıldığı ve onların günümüz bilimine olan katkılarının aktarıldığı projelere büyük ilgi gösterdi. Vali Aktaş, başarılı çalışmalarından dolayı öğrencileri tebrik ederek, gelecekteki bilimsel yolculuklarında başarılar diledi.


Sıradaki Habere Kaydır