Darıca’da Silahlı Market ve Kuyumcu Yağması Şüphelileri Tutuklandı

KOCAELİ’DE MARKET VE KUYUMCU YAĞMASI ŞÜPHELİLERİ TUTUKLANDI
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde peş peşe yaşanan market ve kuyumcuya yönelik silahlı tehdit ve yağma olaylarına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
DÖRTLÜ YAĞMA OLAYLARI VE SORUŞTURMA
Darıca’da 18 ve 20 Haziran tarihlerinde iki farklı markete, 22 Haziran tarihinde ise bir kuyumcuya yönelik silahlı tehdit ve yağma eylemleri gerçekleştirildi. Bu seri olaylar üzerine polis ekipleri, faillerin yakalanması için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Güvenlik kameraları ve delil toplama çalışmaları titizlikle yürütüldü.
OPERASYONLA 5 ŞÜPHELİ YAKALANDI
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yürüttüğü istihbarat ve teknik takip çalışmaları sonucunda, olaylara karıştıkları belirlenen şüphelilerin kimlikleri tespit edildi. 25 Haziran tarihinde Darıca’da düzenlenen operasyonla M.A. (16), M.E.D. (17), F.A. (17), N.K.G. (19) ve F.H.G. (18) isimli 5 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
MAHKEMEYE SEVK EDİLEN ŞÜPHELİLER CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Gözaltına alınan 5 şüpheli, Gebze Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından çıkarıldıkları mahkemece “silahlı yağma” ve “silahlı tehdit” suçlarından tutuklanan şüpheliler, Kandıra Cezaevi’ne gönderildi. Böylece Darıca’da yaşanan ve kamuoyunda yankı uyandıran yağma olayları aydınlatılmış oldu.