Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Aston Villa Karşısında Puan Kaybı Düşünmüyoruz!



Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal: Aston Villa Karşısında Puan Kaybı Düşünmüyoruz!

FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ İSMAİL KARTAL’DAN ASTON VILLA MAÇI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMALAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. hafta maçında İngiliz temsilcisi Aston Villa ile oynayacakları karşılaşma öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kartal, Aston Villa’nın iyi bir takım olduğunu belirterek, disiplinli bir oyun sergileyip ülkemize başarılı bir şekilde dönmek istediklerini ifade etti.

DİSİPLİNLİ OYUN VURGUSU

Aston Villa karşılaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan İsmail Kartal, “Aston Villa iyi bir takım. Yarın hep beraber disiplinli oynayarak, bu takıma karşı nasıl oynamamız gerekiyorsa ona göre oynayacağız. Ona göre antrenmanlar yaptık, ona göre çalıştık. O şekilde mücadelemizi verip elimizden gelenin en iyisini yaparak ülkemize başarılı şekilde dönmek istiyoruz” dedi.

Maç hazırlıklarını İstanbul’da tamamladıklarını ve oyuncuların dinlenmesi amacıyla Birmingham’da antrenman yapmama kararı aldıklarını belirten Kartal, “4,5 saat seyahat ettik. İstanbul’da son antrenmanımızı yaptık. Oyuncularımızın daha iyi dinlenebilmesi için burada antrenman yapmama kararı aldık. Takımımızın enerjisi ve motivasyonu gayet iyi durumda” şeklinde konuştu.

Rakip takımın teknik direktörü Unai Emery’e övgüler yağdıran Kartal, “Takdir edilebilecek bir teknik direktörleri var. Son yıllarda Avrupa kupalarını sürekli kazanabilen Emery’i takdir ediyoruz. Birkaç önemli oyuncuları sezon başında başka kulüplere transfer oldu. Bu sene de ön tarafta önemli oyuncuları var. Her ne kadar bu sene ligde iyi sonuçlar alamasalar da, geçen sene de aynı sorunları yaşamışlardı ama sonra çok önemli seriler yakaladılar ve şampiyonlukta iddialı konuma geldiler, ligi ilk 4’te bitirdiler. Karşımızda iyi bir takım var” ifadelerini kullandı.

PUAN KAYBI DÜŞÜNCESİ YOK

Fenerbahçe’nin Aston Villa karşısında puan kaybı düşünmediğini dile getiren İsmail Kartal, “Puan kaybı düşünmüyoruz. İyi bir sonuçla ayrılmayı düşünüyoruz. Ben oyuncularıma ve takımıma güveniyorum. Rakibimiz çok ciddi ve güçlü bir takım. Bunu göz ardı edemeyiz. Böyle takımlara karşı nasıl oynamamız gerektiği noktasında iyi çalıştık, iyi antrenmanlar yaptık. İstediğimizi alarak dönmek istiyoruz. Ters bir durum olursa bunu telafi etmek yine bizim elimizde. İstanbul’da Slavia Prag ile oynayacağız, daha sonra Liverpool ile oynayacağız. Önümüzde maçlar var. Yolumuza devam edeceğiz. Kazanmak için sahaya çıkacağız. Rakibimize saygı duyuyoruz. Ciddi bir rakip, sert bir takım. Kendi evlerinde, taraftarlarının önünde oynayacaklar. Biz buna alışığız. Kazanmak için stratejilerimizi ortaya koyacağız. Kazanamıyorsak da buradan beraberlikle ayrılmayı düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

YOĞUN TAKVİMDE OYUNCU ROTASYONU VE TAKIM İÇİ ADALET

Yoğun maç trafiğinde oyuncu rotasyonunun önemine vurgu yapan Kartal, “Bizim görevimiz sadece oyuncuları oynatmak değil. Maç maç düşünerek, bunları planlayarak hareket ediyoruz. Mesela yarınki maçta bazı oyuncuları dinlendirip bazı oyuncuları oynatacağız. Sakatlık riskini minimuma indirmek ve dinlenmiş oyuncularla 2-3 günde bir maç oynadığımız için bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Hem de takım bütünlüğünü korumak, herkesi oynatabilmek, bir takım olabilmek için bunları yapmak mecburiyetindeyiz. Bir de takım içerisinde adalet konusu var. Adaleti de en iyi şekilde dağıtmaya çalışıyoruz. Her oyuncuyu yeri ve zamanı geldiğinde oynatarak hem onları fit tutarak hem de takımı bir arada tutmak. Bu bizim en zorlandığımız, en önemli işlerimizden biri” şeklinde konuştu.

LUKAKU’NUN DURUMU BELİRSİZ

Romelu Lukaku’nun sağlık durumuyla ilgili gelen soruyu yanıtlayan İsmail Kartal, “Tam kadro olarak buraya geldik. Bu gece ve yarın konuşacağız. Sağlık ekibiyle de bir toplantı yapıp ona göre bir karar vereceğiz” diyerek, oyuncunun oynayıp oynamayacağına dair son kararın henüz verilmediğini belirtti.