Anasayfa > Asayiş  >  Kocaeli-Bursa Sınırındaki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı, Soğutma Çalışmaları Sürüyor

Kocaeli-Bursa Sınırındaki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı, Soğutma Çalışmaları Sürüyor



Kocaeli’nin Karamürsel ilçesi ile Bursa’nın İznik ilçesi sınırında anızlık alanda başlayan ve rüzgarın etkisiyle ormanlık alana sıçrayan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun müdahaleler sonucunda kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

YANGININ ÇIKIŞ YERİ VE YAYILIMI

Yangın, saat 15.00 sıralarında Karamürsel’in Fulacık ve Tahtalı mahalleleri ile Bursa’nın İznik ilçesindeki Sarıalan ve Yörükler mahallelerinin bulunduğu sınıra yakın bir bölgede anızlık alanda çıktı. Kuvvetli rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede ormanlık alana sıçrayarak geniş bir alana yayıldı. İhbarın ardından bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi.

HAVADAN VE KARADAN KAPSAMLI MÜDAHALE

Yangına müdahale etmek üzere çok sayıda ekip karadan sevk edilirken, havadan da yangın söndürme helikopterleri devreye girdi. Ekiplerin koordineli çalışması ve yoğun çabaları sonucunda alevler kontrol altına alındı. Yangının daha fazla büyümesi engellenerek riskli durum bertaraf edildi.

KARAMÜRSEL BELEDİYESİ’NDEN AÇIKLAMA

Karamürsel Belediyesi, yangına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Karamürsel Fulacık ve Tahtalı mahallelerimiz arasında, Kocaeli-Bursa sınırına yakın bölgede ormanlık alan ve anızlık alanda çıkan yangına belediye ekiplerimiz, itfaiye ekipleri ve yangın söndürme helikopterleriyle müdahale edildi. Tanker ve kepçe desteğiyle sürdürülen çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Ekiplerimiz bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Yangının büyümesini önlemek için sahada var gücüyle mücadele eden tüm ekiplerimize teşekkür ediyor, bölgede yaşayan hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

SOĞUTMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yangının kontrol altına alınmasının ardından, olası yeniden alevlenmelerin önüne geçmek amacıyla bölgede kapsamlı soğutma çalışmaları başlatıldı. Ekipler, yanan alanlarda duman tüten noktaları tespit ederek su ve köpükle müdahaleyi sürdürüyor. Bu çalışmaların bir süre daha devam edeceği öğrenildi.


Sıradaki Habere Kaydır