Kocaeli Kandıra’da Ambulans Kazası: Hasta ve 2 Sağlık Personeli Hafif Sıyrıklarla Atlattı

KANDIRA’DA AMBULANS KAZASI: 3 KİŞİ HAFİF SIYRIKLARLA ATLATTI
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde hasta taşıdığı sırada kontrolden çıkarak yeşillik alana savrulan ambulansta bulunan 2’si sağlık personeli olmak üzere toplam 3 kişi, kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Olay, bölgede kısa süreli endişe yarattı.
KAZANIN MEYDANA GELİŞİ
Edinilen bilgiye göre kaza, Kandıra-Kaynarca yolu Akbal Mahallesi mevkisinde gerçekleşti. Hasta nakli yapmakta olan ambulans, sürücüsünün henüz belirlenemeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yeşillik alana savruldu. Araç, olası bir dere yatağına düşüşten son anda kurtulurken, kazayı fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen yetkililere bildirdi ve yaralılara yardıma koştu.
OLAY YERİNE EKİPLER SEVK EDİLDİ
İhbar üzerine olay yerine hızla sağlık ekipleri ve tedbir amacıyla itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı belirlenen 2 sağlık personeli ile ambulansta bulunan hasta, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelere sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.
KAZAYLA İLGİLİ İNCELEME BAŞLATILDI
Kaza nedeniyle bölgede kısa süreli trafik yoğunluğu yaşanırken, emniyet güçleri olay yerinde gerekli güvenlik önlemlerini aldı. Yetkililer, kazanın kesin nedeninin belirlenmesi amacıyla detaylı bir soruşturma başlattıklarını açıkladı. Soruşturma kapsamında kaza anına ilişkin deliller ve görgü tanıklarının ifadeleri değerlendiriliyor.