Kocaeli’de İş Görüşmesi Yalanıyla Banka ve Kredi Dolandırıcılığı: 2 Tutuklandı

Kocaeli genelinde, iş görüşmesi vaadiyle vatandaşları kandırarak banka hesabı açtıran ve açılan hesaplardan kredi çekip kendi hesaplarına aktaran 2 şüpheli, emniyetin düzenlediği başarılı operasyonla yakalandı. Gebze ve İzmit ilçelerinde meydana gelen dolandırıcılık ve bilişim yoluyla hırsızlık olaylarının failleri olduğu belirlenen zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
OPERASYON DETAYLARI VE YÖNTEMLERİ
Gebze ve İzmit ilçelerinde ardı ardına yaşanan dolandırıcılık ve bilişim yoluyla hırsızlık şikayetleri üzerine Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, A.T.K. ve M.S.K. isimli şahısların, iş bulma umuduyla kendilerine başvuran mağdurları hedef aldığı tespit edildi. Şüphelilerin, iş görüşmesi bahanesiyle çağırdıkları kişilere banka hesapları açtırdığı, ardından bu hesaplar üzerinden yüksek miktarda krediler çektiği ve çekilen parayı kendi banka hesaplarına transfer ettiği belirlendi.
3 MAĞDUR, 2 ŞÜPHELİ VE TUTUKLAMA KARARI
Emniyet yetkilileri, yapılan soruşturma neticesinde şüphelilerin bu yöntemle en az 3 kişiyi dolandırdığını tespit etti. Toplanan delillerin ardından ekipler, dün İzmit’te düzenledikleri operasyonla A.T.K. ve M.S.K.’yı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Gebze ve Kocaeli Adliyeleri’ne sevk edildi. Bugün hakim karşısına çıkan A.T.K. ve M.S.K., mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.