Anasayfa > Ekonomi  >  Kocaeli Ticaret Odası’ndan İhracat Değerlendirmesi

Kocaeli Ticaret Odası’ndan İhracat Değerlendirmesi



Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Nisan ayı ihracat verilerini değerlendirerek, yıl sonu hedeflerine ulaşılacağına dair iyimser bir tablo çizdi. Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı ‘Faaliyet İllerine Göre İhracat’ raporuna göre, Nisan ayında Kocaeli’nin ihracatı geçen yılın aynı ayına göre %2,9 artış göstererek 2 milyar 439 milyon dolar oldu. İhracat performansıyla Kocaeli, Türkiye genelinde İstanbul’dan sonra ikinci sırada yer aldı.

Başkan Bulut, 2024 yılı için Orta Vadeli Plan’da öngörülen 267 milyar dolarlık ihracat hedefinin aşılacağını öngördüğünü belirtti. Bulut, “Nisan ayında ihracatımız yüzde 0,1 oranında artarak 19 milyar 271 milyon dolar, ithalat ise yüzde 4,2 artışla 29 milyar 171 milyon dolar oldu. Ocak-Nisan döneminde ise ihracatımız yüzde 2,7 artışla 82 milyar 873 milyon doları buldu” dedi.

Nisan ayında en fazla ihracat yapılan ülkeler Almanya, ABD ve İngiltere olarak sıralanırken, en çok ihracat yapılan bölge olarak 8 milyar 10 milyon dolar ile Avrupa Birliği öne çıktı. Bulut, “Ramazan Bayramı’nın uzun tatili nedeniyle ihracat artışı sınırlı kaldı. Ancak Mayıs ayından itibaren ihracatımızın daha da artarak yıl sonu hedeflerimizi geçeceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Kocaeli’nin yanı sıra İstanbul, İzmir, Bursa ve Tekirdağ’ın da Türkiye ihracatına önemli katkılar sağladığı belirtildi. Başkan Bulut’un açıklamaları, bölgenin ve Türkiye’nin ekonomik performansı adına umut verici göstergeler sunuyor.


Sıradaki Habere Kaydır