Anasayfa > Genel  >  "1999’dan iyi durumdayız!"

"1999’dan iyi durumdayız!"


AFAD Kocaeli İl Müdürü Salim Tekoğul, depremle ilgili TRT Haber Muhabiri Elif Akkuş'un sorularını canlı yayında cevapladı.


17 Ağustos depremiyle ilgili değerlendirmeler yaptıktan sonra AFAD çalışmaları hakkında bilgi veren Tekoğul, “AFAD’ın 3 zaman dilimine uyarlı olarak çalışması öngörülmüştür. Afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapılacak çalışmalar ayrıştırılarak görev yetki ve sorumluluklar belirginleştirilmiştir. Afet öncesinde yapılan çalışmalarımızın başında Planlama çalışmaları gelmektedir. Kocaeli Afet Müdahale Planı hazırlanmış, bu planda arama kurtarma, barınma, beslenme, hasar tespit gibi 26 farklı hizmet grubunda 15 kuruluş ana çözüm ortağı olarak, 150 civarında kuruluş da destek çözüm ortağı olarak katkı sunmak üzere sorumluluk üstlenmiştir.”dedi.

1999 ÖNCESİ YAPI STOKU ENDİŞE KAYNAĞI
Afet hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Tekoğul, “Afet bilinci eğitimlerine büyük önem verilmekte, 2016 yılının ilk 5 ayında okul, işletme ve kamu kurumlarında 105 ayrı yerde 16 bine yakın kişiye 2 günlük afet eğitimi verilmiş, tahliye ve yangın tatbikatları yapılmıştır.
Bu hazırlık çalışmaları ve teknolojik ekipman gelişimleri dikkate alındığında 1999 yılı ile kıyaslanamayacak bir yetkinliğe erişildiği çok rahatlıkla ifade edilebilir. Ancak müdahale potansiyeli ve yetkinliğimizin bulunması tek başına bir anlam taşımamakta, hazırlıkların ve bilinçlenmenin toplumun tüm kesimlerinde ve kurumsal yapılarda olması gerekmektedir. 1999 öncesinde yapılan yapı stoku hepimizin endişe kaynağıdır. Bu risk tablosunu ortadan kaldırmaya dönük bir umut ışığı olarak 2012 yılında çıkarılan Kentsel Dönüşüm Kanunu beklenilen ölçüde riskli yapılar sorununu çözememektedir.”(Evren Kızıltaş)

 


Sıradaki Habere Kaydır